توصیه می شود که کاربران در زمان انجام امور بانکی در فضای مجازی، فیلترشکن خود را غیرفعال کنند. فیشینگ رایج ترین نوع کلاهبرداریهای اینترنتی است،
در این روش کلاهبرداری هکرها یک صفحه مشابه درگاه بانک ایجاد میکنند و اطلاعاتی را که افراد وارد میکنند را ذخیره و بعدا مورد سوءاستفاده قرار میدهند. همچنین بدافزارها با استفاده از ساکس پروکسی یا اینترنت میتوانند کاربر را وادار به خواندن اطلاعات و ذخیره آن بکنند.
این کارشناس با اشاره به اقداماتی که دولتها برای اختلال در فیلترشکنها انجام میدهند، اظهار کرد: دولتها قبلا پروتکلهای امن را که فیلترشکنها از آن استفاده میکنند را هدف قرار میدادند که این حتی باعث اختلال در فعالیت پروتکلهایی که بانکداری الکترونیکی هم از آنها استفاده میکرد میشد، اما حالا دیگر این اختلالات به صورت هوشمند صورت میگیرد و از این جهت برای بانکها محدودیتی ایجاد نمیشود.
اسلامیان با توضیح سازوکار فیلترشکنها و فضایی که برای سوءاستفاده توسط آنها صورت میگیرد، اظهار کرد: شرایط کار فیلترشکنها به این صورت است که در فضای مجازی برای کاربران یک هویت جدید ایجاد میکند و کاربر را با یک آی پی جدید و از کشوری دیگر به اینترنت وصل میکند که این اتفاق ممکن است کاربران را وارد یک چرخه نماید که در آن علاوه بر کاربران بانک فرد دیگری را از اطلاعات کاربران بانک مطلع میشود.
وی در پایان توصیه کرد: در موقع انجام خریدهای اینترنتی فیلترشکن خود را غیرفعال نمایید، هرچند که در بعضی موارد در زمان نصب فیلترشکن بدافزارهایی هم با آن نصب میشوند که ممکن است اطلاعات شما را کپی و برای مبدا خود بفرستند. توصیه میشود کاربران اینترنت از نصب فیلترهایی که منبع مشخصی ندارند خودداری نمایند.
منبع : آیتنا